Groene A.P.P.E.L.S.

Voedingsadviesbureau

Persoonlijk advies

 

Wat krijg je?

Naar aanleiding van jouw wensen worden er persoonlijke doelen opgesteld waar je naartoe gaat werken. Ook ontvang je een persoonlijk eetdagboek. Op basis daarvan krijg je een voorbeeld dagmenu dat volledig is afgestemd op jouw situatie. Hierbij zit een variatielijst, zodat je weet uit welke producten je kunt kiezen op een dag. Daarnaast ontvang je een persoonlijk beweegdagboek, en op basis hiervan krijg je uiteindelijk een beweegadvies. Ook krijg je een specifieke folder.

De voordelen voor jou op een rijtje:

  • Uitgebreide informatie in de vorm van een specifieke folder
  • Een analyse van je huidige voedings- en beweegpatroon
  • Het aantal calorieën en de hoeveelheid voedingsstoffen van het dagmenu en de bijbehorende variatielijst is volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie
  • Voldoet aan de visie van voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S.
  • Geen honger lijden maar gewoon een gezond voedingspatroon
  • Er wordt rekening gehouden met jouw wensen, zoals voor bepaalde voedingsmiddelen
  • Zo veel mogelijk pure en/of biologische ingrediënten
  • Uitdagende maar haalbare persoonlijke doelen
  • Je kunt snel aan de slag

Hoe werkt het?

Het ontvangen van een persoonlijk advies begint bij het maken van een afspraak. Tijdens het eerste consult, dat ongeveer een uur gaat duren, maken we kennis en ga ik na wat je wensen en doelen zijn. Daarnaast maak ik een begin met de analyse van je huidige voedingspatroon en beweegpatroon. Jij geeft zelf aan wat je precies van mij verwacht en wat ik voor je kan betekenen.

Tijdens het tweede consult, dat ongeveer drie kwartier duurt bespreken we de analyse van je huidige voedingspatroon en beweegpatroon. Daarnaast geef ik een advies voor een nieuw patroon, dat voor jou haalbaar is.

Tijdens eventuele (korte) vervolgconsulten bespreken we hoe het gaat en stellen we eventueel de doelen bij. Ook geef ik je tips, handvatten en motivatie.

Wat kost het en wat wordt er vergoed?

Kijk voor een duidelijke uitleg op de website van Zorgwijzer. Op de website van Independer wordt wordt een compleet vergoedingsoverzicht gegeven.

Voor dieetadvisering geldt een vrij tarief. Voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S. heeft echter met de meeste zorgverzekeraars een contract afgesloten. In deze contracten wordt het tarief dat gedeclareerd wordt bij de zorgverzekeraar vastgelegd. Het gaat hierbij om een tarief per kwartier, waarbij zowel de direct als indirect patiëntgebonden tijd gedeclareerd wordt. Deze kosten worden direct bij de zorgverzekeraar gedeclareerd.

In 2015 wordt de diëtist vergoed door de zorgverzekeraar. In de basisverzekering is 3 uur dieetadvisering opgenomen. Daarnaast is dieetadvisering ook onderdeel van een groot aantal aanvullende verzekeringen. Voor kinderen tot 18 jaar geldt in de basisverzekering geen eigen risico. Om naar de diëtist te gaan is geen verwijzing van een arts nodig. Echter, sommige zorgverzekeraars stellen verwijzing door een arts als voorwaarde om voor vergoeding van de kosten in aanmerking te komen. Kijk dit na in je eigen polisvoorwaarden.

Wanneer dieetadvisering onderdeel uitmaakt van ketenzorg, zoals bij Diabetes en COPD of CVRM (risico hart- en vaatziekten) geldt geen eigen risico. Je huisarts/praktijkondersteuner kan je vertellen of je onder ketenzorg valt.

Voor niet gecontracteerde zorg (zorg die niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar) hanteert Voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S. het tarief van € 15,00 per kwartier.

Een eerste consult kost € 90,00, een lang vervolgconsult € 45,00 en een kort vervolgconsult € 30,00 of € 15,00, afhankelijk van de duur van het consult. Wanneer ik bij je thuis op bezoek kom breng ik een zogenaamde uittoeslag in rekening van € 25,00.