Groene A.P.P.E.L.S.

Voedingsadviesbureau

Privacyverklaring Voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S.

Voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S. gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met jouw persoonsgegevens. Dat is nu vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) en met ingang van 25 mei 2018 is dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Als je gebruik maakt van diensten van Voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S. dan hebben wij gegevens van je nodig. Die verstrek je via de telefoon (bijvoorbeeld bij het maken van een afspraak), via het contact met de diëtist of via de mail. Denk hierbij aan:

  • Naam
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • BSN
  • Telefoonnummer / mobiel nummer
  • Gegevens zorgverzekering (naam, polisnummer)
  • E-mailadres
  • Bepaalde, ter zake doende, medische gegevens

 

Waarom is dat nodig?

Voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S. heeft jouw persoonsgegevens nodig voor het uitvoeren van haar werkzaamheden om je een persoonlijk dieetadvies te kunnen geven en om deze vervolgens aan je te verstrekken.

In sommige gevallen gaat het om zogenaamde ‘bijzondere’ en/of ‘gevoelige persoonsgegevens’ van jou. Dat doen wij alleen als daarvoor noodzaak bestaat met betrekking tot jouw behandeling. Jouw persoonsgegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

 

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?

Voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S. bewaart jouw persoonsgegevens 15 jaar na beëindiging van de dieetbehandeling (verplichting volgens de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst).

 

Delen met anderen

Voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S. zal jouw gegevens indien noodzakelijk en met jouw instemming verstrekken aan andere zorgverleners voor behandeldoeleinden (denk aan rapportage aan verwijzer of overdracht naar een andere instelling bij opname). Voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S. heeft met andere zorgverleners overeenkomsten voor veilige gegevensoverdracht.

Voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S. zal jouw gegevens uitsluitend verstrekken aan een ICT hosting organisatie om jouw gegevens veilig op te bergen. Met deze organisatie heeft Voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S. een overeenkomst om te zorgen voor een standaard niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid voor dit soort gegevens. Voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S. blijft verantwoordelijk voor deze verwerking van jouw persoonsgegevens.

Gegevens inzien, aanpassen en verwijderen

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te (laten) corrigeren of te (laten) verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar het e-mailadres van de betreffende locatie (Best: info@groeneappels.nl, Tilburg: tilburg@groeneappels.nl, Horst: michelle@groeneappels.nl). Er zal dan een afspraak worden gemaakt, omdat hiervoor legitimatie altijd noodzakelijk is, om aan te tonen dat het om jouw persoonsgegevens gaat.

 

Beveiliging

Voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S. neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt hiervoor passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Heb je desondanks de indruk dat jouw gegevens onvoldoende beveiligd zijn, jouw gegevens onjuist bewaard worden of zonder jouw toestemming worden verwerkt of gedeeld, neem dan contact op met ons via de telefoon (Best: 06-15944359, Tilburg: 06-11041937, Horst: 0622312722) of via de e-mail.

 

Meer informatie

Als je vragen hebt over het gebruik van jouw persoonsgegevens door Voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S. kun je contact opnemen met ons opnemen via de e-mail of de telefoon.

 

Voor meer informatie over privacy kun je de website van de Autoriteit Persoonsgegevens raadplegen.