Groene A.P.P.E.L.S.

Voedingsadviesbureau

Recept appel met rozijnen en walnoot

Voor 1 portie

Kenmerken

Mager

Kids favoriet

Pure ingrediënten

Geen toegevoegde suikers

Rijk aan vitamine E en antioxidanten

Inleiding

Een appeltje tussendoor eten we allemaal wel eens. Maar af en toe een lekkere variatie hierop is ook fijn. Je dagelijkse appel pimp je op deze manier op, waardoor je meer het idee krijgt van een appeltaart! Doordat je het even opwarmt in de magnetron is dit tussendoortje vooral heel lekker op koude dagen.

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 handje rozijnen
  • 1 walnoot
  • 1 tl kaneelpoeder

Bereidingswijze

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de vrucht in grove stukken. Doe de appel in een schaaltje en strooi de rozijnen erover. Kraak de walnoot en leg erop. Bestrooi het geheel tenslotte met de kaneel. Verwarm je appeltje een minuutje in de magnetron, zo wordt alles wat zoeter. Smakelijk!

Voedingswaarde

Per portie

Voedingsstof Hoeveelheid % dagtotaal ADH* of MAX**
Energie 202 9 *
Eiwit 2 1 *
Vet totaal 5 7 *
Verzadigd vet 0 0 **
Transvet 0 0 **
Koolhydraten 34 15 *
Voedingsvezel 4 13 *
Vitamine A 2,84 0 *
Vitamine B1 0,0652 6 *
Vitamine B2 0,03 3 *
Nicotinezuur 0,494 4 *
Vitamine B6 0,1051 7 *
Vitamine B12 0 0 *
Vitamine C 7,31 10 *
Vitamine D 0 0 *
Vitamine E 0,762 40 *
Kalium 373,29 11 *
Ijzer 1,535 10 *
Cholesterol 0 0 **
Calcium 48,15 5 *
Natrium 6,87 0 **
Magnesium 30,09 10 *

 

*ADH = gemiddelde behoefte van een volwassene per dag

**MAX = maximum hoeveelheid per dag voor een volwassene