Recept salade van sperziebonen en tonijn
Voor 2 personen
Kenmerken
Mager
Pure ingrediënten
Rijk aan eiwitten
Koolhydraatarm
Geen toegevoegde suikers
Rijk aan nicotinezuur, vitamine B12 en vitamine E
Lactosevrij
Glutenvrij
Inleiding
Dit koolhydraatarme recept is heerlijk als diner of als lunch. De zelfgemaakte dressing maakt het helemaal af.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Was de sperziebonen goed en snijd de topjes eraf. Kook ze in 5 minuten beetgaar. Kook ondertussen ook de eieren in ongeveer 7 minuten hard. Pel ze en snijd in plakjes. Giet de boontjes af en laat een beetje afkoelen. Was de sla en de komkommer goed en snijd ze in stukjes. Giet de tonijn af en bewaar 1 eetlepel van het vocht voor de dressing. Klop een dressing van de olie, azijn, pesto en het vocht van de tonijn. Leg eerst de sla op de borden en verdeel daarna de tonijn erover. Leg hier verdeeld de plakjes ei, komkommer, olijven en sperziebonen op. Giet tenslotte met een lepel de dressing over het geheel. Lekker met vers afgebakken volkoren stokbrood.
Voedingswaarde
Per persoon
Voedingsstof | Hoeveelheid | %ADH* of %Max** |
Energie | 411 kcal | 18* |
Eiwit | 23 g | 46* |
Vet totaal | 27 g | 28** |
Verzadigd vet | 5 g | 20** |
Transvet | 0 g | 0** |
Koolhydraten | 13 g | 6* |
Voedingsvezel | 9 g | 30* |
Vitamine A | 148 µg | 19* |
Vitamine B1 | 0,2 mg | 18* |
Vitamine B2 | 0,5 mg | 45* |
Nicotinezuur | 7,5 mg | 58* |
Vitamine B6 | 0,5 mg | 33* |
Vitamine B12 | 2,4 µg | 86* |
Vitamine C | 8 mg | 11* |
Vitamine D | 1,0 µg | 40* |
Vitamine E | 6,1 mg | 66* |
Kalium | 1073 mg | 31* |
Ijzer | 5,5 mg | 37* |
Cholesterol | 209 mg | 70** |
Calcium | 245 mg | 25* |
Natrium | 780 mg | 33** |
Magnesium | 107 mg | 36* |
*ADH = gemiddelde behoefte van een volwassene per dag
**MAX = maximum hoeveelheid per dag voor een volwassene