Groene A.P.P.E.L.S.

Voedingsadviesbureau

Recept volkorentoast met champignons, tomaat en spinazie

Voor 1 persoon (lunch)

Kenmerken

Mager

Vegetarisch

Rijk aan voedingsvezels, vitamine A, vitamine B2, nicotinezuur, vitamine B6, vitamine C, vitamine E en kalium

Pure ingrediënten

Inleiding

Een echte vitaminebom, deze heerlijke lunch. Het bevat maar liefst 450 g groenten! Daarnaast is het lekker hartig, door de knoflook, hüttenkäse en oregano. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 50 g spinazie (diepvries)
  • 2 tomaten (150 g)
  • 200 g champignons
  • 50 g hüttenkäse
  • 50 g komkommer
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook (diepvries)
  • 1 tl gedroogde oregano

Bereidingswijze

Laat het teentje knoflook licht ontdooien als het uit de diepvries komt en snijd in heel kleine stukjes. Snijd de tomaten en champignons in stukken. Verhit de olijfolie in de pan en bak de knoflook licht aan. Voeg de spinazie, tomaten en champignons toe en laat ongeveer 5 minuten bakken. Voeg de hüttenkäse en oregano toe en laat nog eens 5 min bakken. Rooster ondertussen een snee volkorenbrood in de broodrooster.

Snijd het sneetje brood schuin door en schep het groenten-kaasmengsel erop. Snijd de komkommer in schuine plakjes en leg ernaast. Deze smaken er heerlijk fris bij.

Tip: vervang het brood door koolhydraatarm brood voor een koolhydraatarme versie van deze heerlijke lunch.

Geniet ervan!

Voedingswaarde 

Per persoon

Voedingsstof Hoeveelheid % dagtotaal ADH* of MAX**
Energie 315 14 *
Eiwit 17 10 *
Vet totaal 15 20 *
Verzadigd vet 3 12 **
Transvet 0 0 **
Koolhydraten 23 10 *
Voedingsvezel 10 33 *
Vitamine A 279,2 35 *
Vitamine B1 0,2809 26 *
Vitamine B2 0,8311 76 *
Nicotinezuur 10,384 80 *
Vitamine B6 0,5151 34 *
Vitamine B12 0,38 14 *
Vitamine C 39,78 57 *
Vitamine D 0 0 *
Vitamine E 2,58 40 *
Kalium 1455,39 42 *
Ijzer 4,068 27 *
Cholesterol 8,245 3 **
Calcium 163,92 16 *
Natrium 379,83 16 **
Magnesium 82,06 27 *

 

**MAX = maximum hoeveelheid per dag voor een volwassene

*ADH = gemiddelde behoefte van een volwassene per dag