Groene A.P.P.E.L.S.

Voedingsadviesbureau

Recept yoghurt met aardbeien-rabarbercompote onder notenmuesli

Voor 2 personen

Kenmerken

Pure ingrediënten

Rijk aan voedingsvezel

Rijk aan goede vetten

Geen toegevoegde suikers

Rijk aan vitamine C

Rijk aan magnesium

Inleiding

Wat kun je allemaal doen met verse rabarber in plaats van rabarbermoes maken? Nou, maak er eens een heerlijk toetje van voor jezelf. Heb je in één keer je dagelijkse portie vitamine C binnen.

Ingrediënten

  • 200 g rabarber (schoongemaakt)
  • 10 verse aardbeien
  • 40 g aardbeienjam
  • 50 g muesli met vruchten
  • 50 g gemengde noten
  • 300 g magere yoghurt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rabarber in stukken van ongeveer 2 cm en meng met de jam en 8 aardbeien. Verwarm het mengsel in een steelpannetje ongeveer 5 minuten op hoog vuur.

Schep dit in een (ingevette) ovenschaal. Hak de noten grof. Meng de muesli met de noten en verdeel dit over het rabarbermengsel. Bak ongeveer 20 minuten in de oven.

Schep de yoghurt in 2 schaaltjes en verdeel het rabarber-mueslimengsel erover. Garneer met de overgebleven 2 aardbeien.

Voedingswaarde

Per persoon

Voedingsstof Hoeveelheid %ADH* of %Max**
Energie 409 kcal 18*
Eiwit 16 g 32*
Vet totaal 15 g 15**
Verzadigd vet 2 g 12**
Transvet 0 g 0**
Koolhydraten 45 g 20*
Voedingsvezel 7 g 23*
Vitamine A 11 µg 1*
Vitamine B1 0,2 mg 19*
Vitamine B2 0,3 mg 32*
Nicotinezuur 3,8 mg 29*
Vitamine B6 0,2 mg 16*
Vitamine B12 0,4 µg 14*
Vitamine C 67 mg 96*
Vitamine D 0,0 µg 0*
Vitamine E 2,6 mg 28*
Kalium 1029 mg 29*
Ijzer 2,8 mg 19*
Cholesterol 5 mg 2**
Calcium 313 mg 31*
Natrium 84 mg 4**
Magnesium 129 mg 43*