Groene A.P.P.E.L.S.

Voedingsadviesbureau

Recept witlofsalade met appel, druiven en rozijnen

Voor 2 personen

Kenmerken

  • Rijk aan vitamine C en vitamine E
  • Mager
  • Pure ingrediënten

Inleiding

Deze simpele salade smaakt veel lekkerder dan een kant en klare salade, vooral vanwege de pure smaken. Ook de dressing maak je heel gemakkelijk zelf. Vanwege de zoete toevoegingen is de salade geliefd bij veel kinderen.

Ingrediënten

  • 2 struikjes witlof
  • 1 appel
  • 1 flinke hand druiven (70 g)
  • 2 eetlepels rozijnen (20 g)
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (30 g)
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

Snijd de witlof in stukjes en verwijder de bittere kern. Snijd de druiven in de lengte doormidden. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd het in stukjes. Voeg de rozijnen toe en meng alles goed door elkaar. Schep de yoghurt over de salade en strooi het kaneel eroverheen. Roer tenslotte alles goed door. Smakelijk!

Voedingswaarde

Per persoon

Voedingsstof Hoeveelheid % dagtotaal ADH* of MAX**
Energie 194 9 *
Eiwit 5 3 *
Vet totaal 13,9 19 *
Verzadigd vet 3,8 15 **
Transvet 0,1 4 **
Koolhydraten 9,6 4 *
Voedingsvezel 4,1 14 *
Vitamine A 122 15 *
Vitamine B1 0,08 7 *
Vitamine B2 0,12 11 *
Nicotinezuur 1,5 12 *
Vitamine B6 0,306 20 *
Vitamine B12 0,2 7 *
Vitamine C 88 126 *
Vitamine D 0 0 *
Vitamine E 3 40 *
Kalium 631 18 *
Ijzer 2 13 *
Cholesterol 8,2 3 **
Calcium 151 15 *
Natrium 724 30 **
Magnesium 32 11 *