Groene A.P.P.E.L.S.

Voedingsadviesbureau

5 redenen om voor biologisch te kiezen

Biologische voeding. We weten eigenlijk allemaal dat het gezond is. Maar soms staan we er wat sceptisch tegenover. Als ik je nu vraag om te vertellen wat biologische voeding eigenlijk precies is, kun je dan een antwoord geven? Ik zal het je gemakkelijk maken en een korte uitleg geven.

Biologisch is dé manier om lekker eten te produceren met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Er zijn vier basisprincipes van de biologische landbouw: billijkheid, ecologie, zorg en gezondheid.

Billijkheid
Biologische landbouw moet gebaseerd zijn op relaties die billijkheid waarborgen met betrekking tot de gemeenschappelijke omgeving en ontwikkelingsmogelijkheden.

Ecologie
Biologische landbouw moet gebaseerd zijn op levende ecologische systemen en kringlopen, met hen meewerken, ze versterken en in stand houden.

Zorg
Biologische landbouw moet met voorzorg en verantwoordelijkheid worden beoefend, om de gezondheid en het welzijn van de huidige en toekomstige generaties en hun leefomgeving te beschermen.

Gezondheid
Biologische landbouw moet de gezondheid van bodem, plant, dier, mens en de planeet als een ondeelbaar geheel in stand houden en versterken.

Biologische producten zijn te herkennen aan het ‘groene blaadje’: het Europese keurmerk dat vanaf 1 juli 2012 op alle verpakte biologische voeding staat.

Dan nu de vraag: waarom zou jij voor biologisch kiezen? Ik geef je 5 goede redenen!

  1. Onderzoek wijst op hogere voedingswaarden in biologische voeding. Een voorbeeld: biologische groenten en fruit bevatten meer bioactieve stoffen, zoals antioxidanten en een hoger gehalte aan vitamine C. Dit is in meerdere studies met verschillende producten gevonden.

  1. Veel gewasbeschermingsmiddelen, die in de EU worden toegepast, kunnen schade toebrengen aan de hersengroei van foetussen en jonge kinderen. Biologische producten bevatten minder residuen van gewasbeschermingsmiddelen.
  2. Biologische voeding kan mogelijk een rol spelen bij de bescherming tegen allergische klachten of bij een goede opbouw van het immuunsysteem.
  3. Kinderen die de eerste twee jaar van hun leven biologische zuivel krijgen, hebben 30% minder kans op eczeem.
  4. Naast gezondheidseffecten zijn er natuurlijk ook positieve effecten van biologische landbouw op het gebied van biodiversiteit, dierenwelzijn, klimaat, milieuverontreiniging en de wereldvoedselproductie.

Kijk voor meer goede effecten van biologische landbouw op de website van Bionext: http://www.bionext.nl/content/bio-wetenswaardigheden.

Ben je al overtuigd? In een persoonlijk advies geef ik je o.a. tips om te koken met biologische producten!

super kamagra Online Kopen