Groene A.P.P.E.L.S.

Voedingsadviesbureau

Missie

De missie van voedingsadviesburau Groene A.P.P.E.L.S. is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar een gezond leven met een volwaardige en groene voeding. Goede voeding is de basis van een goede gezondheid, voedingsadviesburau Groene A.P.P.E.L.S. wil hier mensen van bewust maken.

 

Visie

De visie van voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S. is om te werken met aandachtspunten, die zijn opgenomen in de naam:

Groene = natuurvoeding en biologische voeding

Voedingsadviesburau Groene A.P.P.E.L.S. kiest bij voorkeur voor natuurvoeding en/of biologische voeding, vanwege de vele positieve effecten die deze voeding heeft op de gezondheid van de mens, maar ook op het vlak van andere gebieden zoals milieu en dierenwelzijn. Bij het kopje “Natuurvoeding en biologische voeding’, is uiteen gezet wat natuurvoeding en biologische voeding is, waarom je voor deze voeding kunt kiezen en wat de gezondheidseffecten zijn.

A = Aandacht

Voedingsadviesburau Groene A.P.P.E.L.S. vindt (positieve) aandacht voor jou als mens erg belangrijk. Hierbij gaan we uit van de cliëntgerichte benadering van Rogers, waarbij de cliënt in zichzelf centraal staat. We richten ons dus op je persoonlijke kant, waarbij we ons afvragen met wie we te maken hebben, wat diegene allemaal heeft meegemaakt en wat hij of zij wil bereiken. Kortom, we hebben een gezonde dosis aandacht voor jou als cliënt.

De visie van Rogers is verder dat er eerst een goede basis moet worden gelegd voordat er over oplossingen gesproken kan worden, het is dus belangrijk om eerst rust en vertrouwen te bieden. Vervolgens kunnen we ons verdiepen in je belevingswereld om je tenslotte te wijzen op de eigen mogelijkheden om tot een oplossing te komen.

 

P = Persoonlijk

De persoonlijke benadering sluit aan bij het stukje aandacht. We richten ons op de persoonlijke kant van jou als cliënt, terwijl we ons als diëtist tegelijkertijd ook persoonlijk opstellen. Ook stellen we het liefst voor jou een advies op, dat is aangepast aan jouw individuele situatie. Een persoonlijk advies is namelijk het beste advies dat je kunt krijgen, het houdt rekening met je voorkeuren en wensen en het sluit aan op jouw eigen doelen. Bovendien wordt je uitgenodigd om mee te denken over het advies. Op die manier wordt het makkelijker voor jou om het advies ook daadwerkelijk op te volgen.

P = Puur

Puur staat voor pure voeding, dat wil zeggen voeding dat zo min mogelijk bewerkt is. Puur eten staat voor gezonder eten maar ook voor lekkerder eten, waarbij de originele smaken van voedingsmiddelen beter tot zijn recht komen. Je herkent pure voeding aan de ingrediëntenlijst op de verpakking, deze lijst moet zo klein mogelijk zijn en zo min mogelijk woorden bevatten die je niet begrijpt. Ook bevat pure voeding zo min mogelijk toevoegingen, zoals conserveermiddelen, toegevoegde suikers en geur- en kleurstoffen. Pure voeding is dus automatisch gezonder!

E = Evenwicht

Evenwicht of balans is belangrijk, een advies kan pas zin hebben als deze in evenwicht is en als jij in evenwicht bent. Een evenwichtig persoonlijk voedingsadvies is in ieder geval volwaardig, met vaste patronen, maar ook afwisselend. Eigenlijk draait gezond eten allemaal om het hebben van evenwicht of balans: het betekent niet dat je streng moet gaan lijnen of geen ‘lekkere dingen’ meer mag hebben. Het gaat er wel om dat alles zorgvuldig wordt uitgekiend, zodat je zowel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt als voldoende plezier haalt uit eten.

L = Lekker

Lekker sluit aan bij het kopje evenwicht: het is heel belangrijk dat eten ook lekker is voor jou. Hier valt of staat het advies mee, je zult tenslotte geen voedingsmiddelen eten die je niet lekker vindt. Sterker nog, je zult voornamelijk voedingsmiddelen willen eten die wel lekker zijn. Daarom besteden we hier veel aandacht aan, door bijvoorbeeld lekkere recepten te geven of bereidingsadviezen om eten lekkerder te maken. Jij speelt hier een belangrijke rol in, door bijvoorbeeld aan mij aan te geven welke voedingsmiddelen je zeker wilt behouden in je advies, dan kan ik ervoor zorgen dat je ze gewoon kunt blijven eten.

S = Sport en bewegen

Voedingsadvies moet in onze optiek samen gaan met bewegingsadvies. In deze moderne wereld vol technologie is het moeilijk voor mensen om nog voldoende te bewegen, terwijl beweging zoveel positieve effecten heeft, zoals een betere lichamelijke gezondheid maar ook een betere geestelijke gezondheid. Bovendien zorgt het voor spieropbouw en vetafbraak en versterkt het de conditie, wat allemaal gunstig is in combinatie met het opvolgen van een voedingsadvies. Daarom besteden we hier veel aandacht aan en helpen we je om een manier van bewegen te zoeken die bij jou past.

super kamagra Kopen zonder Recept