Groene A.P.P.E.L.S.

Voedingsadviesbureau

De diëtist en snoepen

Iedereen houdt van snoepen, jij toch ook? Dus ook je diëtist!

Vaak wordt de diëtist geassocieerd als een supergezond persoon die snoepen afkeurt en van wie je alleen nog maar veel groenten en fruit ‘mag’ eten. Maar zo is het vaak helemaal niet. Ik zal mezelf als voorbeeld nemen.

Ik ben van mening dat snoepen bij deze maatschappij hoort en dat het dus onmogelijk is om een levensstijl aan te houden waarin je helemaal niet mag snoepen. Bovendien is het gewoon fijn om af en toe iets lekkers in je mond te stoppen. Ik houd zelf ook van een stukje chocolade of een schaaltje chips. Ik word echter ook helemaal blij als ik iets kan verzinnen wat lekker én gezond is. Kijk voor inspiratie op mijn vorige blog: ’10 gezonde tussendoortjes’ of bij mijn recepten.

Laat je dus niet tegenhouden bij het maken van een afspraak met de diëtist door te denken: ‘dan mag ik dus helemaal niets lekkers meer eten’, want zo werkt het gelukkig niet. In mijn advies blijf ik altijd zo dicht mogelijk bij je voedingspatroon waar je nu aan gewend bent, grote veranderingen zijn immers vaak moeilijk op te volgen en werken niet motiverend. Vaak zijn kleine tips al voldoende om je gezonder te laten eten zodat je beter in je vel komt te zitten.

En dat willen we tenslotte toch allemaal bereiken?