Groene A.P.P.E.L.S.

Voedingsadviesbureau

Mijn naam is Nienke van Vroenhoven-Cusiel. Mijn favoriete tijdsbestedingen zijn zwemmen, hardlopen, wielrennen, lezen en skiën. Ook ben ik graag buiten, in de natuur. Ik ben gelukkig getrouwd met Nicky en heb 3 kinderen: Niels, Niek en Nina (ja, allemaal beginnend met Ni :))

Ik heb de opleiding Voeding & Diëtetiek gevolgd aan de HAN te Nijmegen, medio 2012 heb ik mijn diploma behaald voor diëtist. Daarnaast ben ik afgestudeerd in de Bewegingswetenschappen, richting Sport (2006).

Ik heb specialisaties gevolgd op het gebied van kindervoeding (Post HBO Kinderdiëtetiek, kindereetcoach van Lekker Pûh!!! en cursus Contact met kinderen), PDS (FODMAP dieet), MS (basisscholing MS), psychologie (transactionele psychologie bij overgewicht: Liever Slank), diabetes (cursus Diabetes voor diëtisten) en  koolhydraatbeperkt dieet (Verdiepingscursus koolhydraatbeperkt eten).

Mijn interesses liggen in de combinatie van voeding, bewegen en natuur. Ik ben van mening dat het heel belangrijk is om niet alleen je voeding te veranderen als je gezonder wilt gaan leven, maar dat het vooral gaat om een verandering van levensstijl. Op die manier kunnen de veranderingen elkaar versterken, waardoor je een groter effect zult bereiken. Ik merk zelf dat het me veel voldoening geeft als ik pure voeding eet, geniet van de smaken, lekker buiten ga bewegen en regelmatig ontspan en tijd neem voor mezelf. Als ik minder goed voor mezelf zorg door meer fastfood te eten of extreem te lijnen, door te fanatiek of juist weinig te sporten en door weinig tijd te nemen voor mezelf, dan merk ik dat aan mijn lichaam en geest: kortom ik zit niet zo lekker in mijn vel.

Groene A.P.P.E.L.S. staat voor pure- en/of biologische voeding, Aandacht, Persoonlijk, Puur, Evenwicht, Lekker en Sport en bewegen. Bij missie en visie staan deze kernwoorden omschreven.

Als diëtist en ervaringsdeskundige (ik heb de eetstoornis Anorexia en eetstoornis NAO gehad) ben ik ervan overtuigd dat wanneer bovenstaande kernwoorden worden toegepast in je leven, je vanzelf gezonder wordt, jezelf fitter voelt en meer energie hebt, en dat je beter in je vel zult zitten. Dit alles dus zonder streng te diëten! Mijn missie is dan ook om via Voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S. zo veel mogelijk mensen te kunnen coachen om beter in hun vel te zitten.

Graag tot ziens!