Groene A.P.P.E.L.S.

Voedingsadviesbureau

Ans Raaijmakers van Sterre kinderopvang Leijpark:

Wij hebben de interactieve workshop als heel positief ervaren. Door ons team wordt bewuster en meer kritisch gekeken naar wat, wanneer, hoe de voeding wordt aangeboden aan onze kinderen. Tijdens de ouderavond over gezonde voeding hebben de ouders veel nuttige tips gekregen. Nienke is een zeer deskundige diëtiste en de workshops zijn interactief wat als heel positief werd ervaren. Mijn advies: het is zeer de moeite om Nienke uit te nodigen voor een workshop of advies wanneer je meer informatie wilt over “gezonde voeding”. Heb je individueel informatie en hulp nodig betreffende gezonde voeding en/of een dieet dan kan Nienke je uitstekend informeren en begeleiden.

Nienke heeft vijf jaar als pedagogisch medewerker gewerkt. Vanuit die achtergrond én vanuit haar beroep als diëtist heeft zij bij verschillende kinderopvangcentra (o.a. Sterre kinderopvang Leijpark, Kindercrèche Tilburg Noord en Kinderopvang Panta Rhei) interactieve voorlichtingen en (kook)workshops aan pedagogisch medewerkers of ouders gegeven. Door deze ervaring is zij de aangewezen persoon om een kijkje te komen nemen bij jouw kinderopvangorganisatie. Wij kunnen o.a. het volgende voor je betekenen:

Advies geven over het voedselaanbod

We bekijken de voeding die aan de kinderen wordt aangeboden, bevat het bijvoorbeeld voldoende voedingsstoffen, zoals voedingsvezels? Wordt het aantrekkelijk gepresenteerd? Voldoet het aan de aanbevelingen? Op basis van mijn bevindingen breng ik een advies uit, in de vorm van een rapport, waarin ook een voorstel wordt gedaan voor een aangepast voedingsaanbod. Dit alles gebeurt uiteraard in overleg en aangepast aan je wensen.

Adviezen of een workshop/voorlichting geven aan pedagogisch medewerkers

We geven een interactieve training aan de pedagogisch medewerkers, waarin onder andere aan bod komt wat een gezonde voeding voor kinderen inhoudt, hoe de pedagogisch medewerkers invloed kunnen uitoefenen op het voedingsgedrag én bewegingsgedrag van kinderen en hoe voedsel aantrekkelijk gepresenteerd kan worden aan kinderen. We geven de workshop op zo’n manier dat de pedagogisch medewerkers geprikkeld worden om zelf gezonde ideeën te bedenken voor de kinderen.

Een voedingsbeleidsplan opstellen

We stellen een voedingsbeleidsplan op voor de kinderopvangorganisatie, waarin onder andere aandacht wordt besteed aan de visie van de kinderopvangorganisatie betreffende voeding, voedselveiligheid, het voedselaanbod, de inkoop, opslag en bereiding van voedsel en adviezen aan pedagogisch medewerkers.

Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden, afgestemd op jouw wensen. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Een workshop voor ouders

We geven o.a. de volgende workshops aan ouders:

  • Wat is gezonde voeding voor kinderen
  • Voeding en opvoeding voor ouders van kinderen van 0-4 jaar (hoe voed je je kinderen goed op zodat zij met  plezier gezond eten en drinken en voldoende bewegen)
  • Voeding en opvoeding voor ouders van kinderen van 4-12 jaar (hoe voed je je kinderen goed op zodat zij met  plezier gezond eten en drinken en voldoende bewegen)
  • Kookworkshops: allerlei onderwerpen zijn mogelijk: zoals aantrekkelijke gerechten met groenten, gezonde traktaties, gerechten voor hele jonge kinderen enz.
  • Workshops over specifieke onderwerpen, zoals veel voorkomende knelpunten bij de voedingsinname kinderen, mogelijke gevolgen hiervan, klontjeskunde (alles over suiker), info over soorten vetten enz.