Groene A.P.P.E.L.S.

Voedingsadviesbureau

Tien gezonde tussendoortjes

Ik ben zelf altijd op zoek naar gezonde tussendoortjes, jij ook? Mijn gezonde tussendoortje moet aan nogal wat eisen voldoen. Het belangrijkste vind ik dat het lekker is, want iets dat je niet lekker vindt, dat ga je simpelweg niet eten. Dan kies je vaak toch voor iets ongezonds wat wél lekker is. Het tussendoortje moet ook niet te veel calorieën bevatten, of te veel suikers. Het liefst bevat het zowel koolhydraten, eiwitten als gezonde vetten. Ook moet het extra voedingsstoffen bevatten, zoals vezels, vitaminen of mineralen. Tenslotte heb ik het liefst dat het tussendoortje zo natuurlijk en puur mogelijk is, dat wil zeggen dat het zo min mogelijk overbodige ingrediënten bevat, zoals e-nummers. Dat zijn nogal wat eisen hè. Toch zijn er tussendoortjes die aan al deze eisen voldoen. Ben je al nieuwsgierig? Ik zal je een aantal opties geven!

1. Plakje havermout-fruitcake. Het recept vind je hier http://www.groeneappels.nl/recepten/recept-havermout-fruitcake/.

2. Schaaltje magere kwark met vers fruit en zelfgemaakte muesli (recept volgt binnenkort op de website) of een handje noten. Of yoghurt met aardbeien-rababermousse onder notenmuesli. Bekijk dit recept op http://www.groeneappels.nl/recepten/recept-yoghurt-met-aardbeien-rabarbercompote-onder-notenmuesli/.

3. Smoothie van diepvriesfruit, zoals rood fruit, met yoghurt.

4. Knäckebröd met boter en kipfilet en daarop plakjes komkommer, radijs of tomaat.

5. Volkoren boterham met zelfgemaakte notenspread of tonijnsalde.

6. Kleine salade van sperziebonen en tonijn, halve portie van recept http://www.groeneappels.nl/recepten/recept-salade-van-sperziebonen-en-tonijn/.

7. Haringfilet (bijvoorbeeld Hollandse nieuwe) op een klein volkorenbroodje met wat rauwkost.

8. Rijstwafel met boter, gekookt ei en plakjes radijs of komkommer.

9. Zelfgemaakte mueslireep.

10. Schaaltje snackgroenten met een dipsaus van kwark met daarin wat (verse) kruiden en een uitgeperst knoflookteentje.

Wil je nog meer tips? Bestel dan de weekmenu’s van Voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S. of ga voor een persoonlijk advies! Ik wens je smakelijk eten!

Kamagra Kopen zonder Recept