Groene A.P.P.E.L.S.

Voedingsadviesbureau

Voor wie?

Heb jij vaak last van darmklachten (opgeblazen gevoel, obstipatie, winderigheid en/of diarree) en/of buikpijn, eventueel met nog andere klachten erbij zoals huidaandoeningen, jeuk, last van je luchtwegen of hoofdpijn? Kan er door de arts niets worden gevonden en heb je (waarschijnlijk) de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) of Irritable Bowel Sydrome (IBS) of spastische darmen/colon gekregen?

Dan is een FODMAP-beperkt dieet iets voor jou!

Je bent niet alleen met deze klachten, 10% van de Nederlanders heeft PDS. Helaas weet een groot gedeelte van deze groep niet hoe ze hun klachten moeten verminderen. Ze hebben vaak al veel geprobeerd: van probiotica en pillen tot glutenvrij eten.

FODMAP-beperkt dieet

Het FODMAP-beperkte dieet is dé oplossing bij PDS. Bij 75% van alle mensen die last hebben van PDS werkt dit dieet en zorgt het voor een vermindering van de klachten. Het is geen dieet wat je ‘even’ zelf kunt gaan doen, je hebt er goede begeleiding bij nodig van een diëtist die is gespecialiseerd in het FODMAP dieet. Je bent hiervoor bij ons aan het juiste adres!

FODMAP is een afkorting, elke letter staat voor een groep koolhydraten waarbij uit onderzoek is gebleken dat die voor klachten kunnen zorgen. Door een paar weken een zeer streng dieet te volgen en daarna één voor één bepaalde voedingsmiddelen weer toe te voegen kan je er achter komen welke groep koolhydraten en welke bijbehorende voedingsmiddelen je klachten erger maken.

Begeleiding

De begeleiding door ons als diëtisten wordt tot 3 uur per jaar vergoed door je zorgverzekeraar. Het doel is ook zeker om binnen deze 3 uur te blijven.

Heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

 

hier Kopen zonder Recept