Groene A.P.P.E.L.S.

Voedingsadviesbureau

Wat doet jouw kinderopvang aan gezonde voeding en beweging voor je kind?

Wat is nu eigenlijk gezonde voeding en beweging?

Ik denk dat ik wel kan stellen dat elke ouder het beste voor zijn kind wil. Ook wat betreft zijn of haar gezondheid. Niemand wil zijn kind bewust ziek maken. Er is een sterke link tussen voeding/beweging en een gezond kind. Ben jij als ouder hier bewust van? En zo ja, weet je eigenlijk wat precies gezond eten en bewegen is? Er is tenslotte zoveel informatie beschikbaar, hoe filter je de betrouwbare informatie eruit?

Kinderopvang

En hoe zit dat als je kind naar de kinderopvang gaat? Op zo’n moment ben je je invloed als ouder een beetje kwijt en laat je je kind achter in de hopelijk kundige handen van de pedagogisch medewerkers. Pedagogisch medewerkers zijn ervoor opgeleid om jouw kind een goede opvoeding te geven, zij weten veel op het gebied van pedagogiek. Maar weten zij ook voldoende af van gezonde voeding en beweging?

Kindervoeding

Nu kom ik om de hoek kijken! Ik ben (kinder)diëtist, bewegingswetenschapper en oud-pedagogisch medewerker waardoor ik een prima achtergrond heb om eens een kijkje te komen nemen bij jouw kinderopvang. Ik kijk bijvoorbeeld samen met de directeur eens naar het voedings- en bewegingsaanbod en geef een workshop aan de pedagogisch medewerkers. Zodat er bijvoorbeeld in plaats van ranja fruitwater wordt aangeboden en zodat er groenten bij de lunch worden gegeven.

Een fijn idee toch, als je weet dat je kind ook op het gebied van voeding en beweging in goede handen is bij jouw kinderopvang?

Contact

Lijkt jou dit wel iets voor de kinderopvang van jouw kind? Neem dan vrijblijvend contact met me op!

sildenafil Online Kopen