Werkwijze en vergoeding

Bij het geven van voedings- en leefstijladviezen wordt er rekening gehouden met jouw persoonlijke wensen en behoeften. Ieder advies wordt individueel opgesteld, waarbij er wordt gekeken naar je huidige eet- en leefgewoonten en naar je wensen en doelen.

De eerste afspraak
Tijdens de eerste afspraak wordt er gevraagd naar je persoonlijke gegevens. Het is fijn als je een geldig legitimatiebewijs mee wil nemen. Als je een verwijsbrief hebt (deze is niet verplicht), verzoeken wij je deze ook mee te nemen. Het eerste gesprek neemt ongeveer 60 minuten tijd in beslag. Er worden verschillende aspecten nagevraagd, zoals medische gegevens, je eet- en  leefgewoonten en persoonlijke verwachtingen en wensen. Aan de hand van deze informatie wordt er, samen met jou, een individueel advies voor je opgesteld. 

De vervolgconsulten
Tijdens de vervolgconsulten zal er worden gekeken hoe het de afgelopen periode is gegaan. Aan de hand hiervan kan het advies worden bijgesteld en kan er gezocht worden naar oplossingen voor eventuele knelpunten. Uiteraard zal je steun ontvangen bij het opvolgen van het advies. Vervolgconsulten nemen zo’n 15-30 minuten in beslag, afhankelijk van wat je graag wil bespreken.

Samenwerking

We werken, indien nodig, samen met andere zorgprofessionals, zoals de (pre)logopedist, de (kinder)fysiotherapeut, de (kinder)ergotherapeut, de psycholoog enz. De lijntjes zijn erg kort, vanwege onze locatie in het Gezondheidspunt. 

 
Vergoeding 

Dieetadvies wordt voor 3 uur (1 intake en 3 vervolgafspraken) per kalenderjaar vergoed uit de basisverzekering. Dit wordt verrekend met je eigen risico. Als je aanvullend bent verzekerd, is er eventueel nog extra vergoeding mogelijk. Zie de knop hieronder voor meer informatie.

Voor wie?

Voedingsadvies is er voor iedereen die op zoek is naar een verandering in leefstijl. Dit kan bijvoorbeeld als je:
- Meer energie wilt krijgen
- Overgewicht of ondergewicht hebt
- Darmklachten hebt
- Wil weten of je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt
- Een allergie hebt
- Diabetes, een te hoog cholesterol of een te hoge bloeddruk hebt
- Vermoeidheidsklachten hebt
- enz.

Ook zijn we er speciaal voor kinderen, van baby's tot tieners.  Denk aan overgewicht, ondergewicht, buikpijn, koemelkallergie, bijvoeding voor baby's, lactose intolerantie, kritische eters, afbuigende groeicurve enz.

Voor kinderen met overgewicht werken we samen met een kinderfysiotherapeut en coach-counselor / integratief psychosociaal kindertherapeut. Dit programma heet Balanz4Kidz.

Wees welkom!

Tarieven

Als je een preventief traject afneemt bij ons, een APC afneemt, als je vergoeding op is of je wilt buiten de zorgverzekeraar om een afspraak maken, dan gelden onze eigen tarieven. Zie de knop hieronder voor de actuele tarieven.